Waar ben je naar opzoek?

Generic filters
Exact matches only

Carsharing; inspelen op de veranderende mobiliteitsvraag

 

 

Carsharing met behulp van de technologie van Vecore is de toekomst. Ook als u een mobiliteitsplatform runt, waarmee u bedrijven helpt hun wagenpark efficiënt te beheren. Dankzij onze zakelijke autodeeloplossing kunt u zich onderscheiden als milieubewuste én kostenbesparende mobiliteitsplatformbeheerder. Carsharing zorgt er voor dat bedrijven hun wagenpark kunnen laten inkrimpen.

 

Wat is carsharing?

 

Autodelen, beter bekend onder de Engelse noemer carsharing, is een concept dat inspeelt op de veranderende mobiliteitsvraag. Het doel is om auto’s zo min mogelijk stil te laten staan, door ze te delen met anderen. Zo hoeven er op den duur minder auto’s geproduceerd worden, waardoor een hoop CO2-uitstoot voorkomen wordt en parkeerproblematiek aan banden wordt gelegd. Zij die voorheen een auto bezaten en er voortaan eentje delen, maken namelijk aanzienlijk kilometers per jaar. De drempel om de auto te pakken, terwijl de fiets of het OV ook zou volstaan, wordt groter.

 

Carsharing voor bedrijven

 

Carsharing werd in beginsel voornamelijk toegepast door particulieren. Zij het door een auto te delen met de buurman, zij het middels het tevens door ons ontwikkelde autodeelconcept Stapp.in. Deze formule hebben we bij Vecore geperfectioneerd, waardoor carsharing inmiddels ook voor bedrijven de toekomst is. Vecore faciliteert het verduurzamen van uw wagenpark. Door het doorontwikkelen van ons carsharingconcept biedt Vecore inmiddels een mobiliteitsoplossing voor onder meer vlootbeheerders, leasemaatschappijen en autoverhuurbedrijven.

 

Welke voordelen heeft carsharing via Vecore?

 

Om diverse redenen is het verstandig om te kiezen voor de carsharingtechnologie van Vecore. Zo hoeft u zelf geen software en hardware meer te ontwikkelen. Onze software is gemakkelijk te integreren in reeds bestaande systemen van uw klanten en onze gemakkelijk te monteren Smartbox zorgt voor de koppeling met de wagens. Daarnaast is de app, waarmee de auto’s gereserveerd en geopend kunnen worden, white-label verkrijgbaar Zo heeft u een app en portal volledig in uw eigen huisstijl!

Onze beheerportal geeft uw klanten optimaal inzicht in het verbruik van hun wagens en het rijgedrag van de gebruikers. Zo zien zij precies hoe vaak er van de auto’s gebruikgemaakt wordt en of auto’s bijvoorbeeld onnodig lang stilstaan.

 

Hoe is carsharing ontstaan?

 

Carsharing is een tamelijk nieuw concept, dat de laatste vijf jaar flink terrein aan het winnen is. Het is ontstaan vanuit het groeiende maatschappelijke besef dat we onze CO2-uitstoot aanzienlijk dienen te reduceren. Daarnaast ligt ook een veranderde grondhouding ten aanzien van autobezit ten grondslag aan de opmars van carsharing. Waar een eigen auto voor de deur lange tijd symbool stond voor welvaart en vooral ook vrijheid, is dit tegenwoordig steeds minder het geval. Vooral de jongere generaties beschouwen een auto als een middel dat handig is om van A naar B te komen, in plaats van als een statussymbool.

 

Daarnaast is het bezitten van een auto in ‘de grote stad’ voor velen ook eenvoudigweg niet meer te betalen. De woonlasten rijzen al de pan uit en parkeren in een stad als Amsterdam of Utrecht is tevens peperduur. En als u dit al wilt, dan liggen de parkeerplaatsen in deze dunbevolkte gebieden überhaupt bepaald niet voor het oprapen. Mede hierdoor ontstond carsharing: alleen een auto gebruiken wanneer u deze écht nodig heeft.

Aanmelden voor de nieuwsbrief?

  • Benieuwd hoe uw mobiliteit slimmer, goedkoper en flexibeler kan? Laat hier uw gegevens achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact op!