Waar ben je naar opzoek?

Generic filters
Exact matches only

Fleetmanagement: duurzaam en eenvoudig

 

 

Fleetmanagement: duurzaam en eenvoudig

 

Deelauto’s zijn buitengewoon populair en dat is logisch, een auto delen is goedkoper, steeds eenvoudiger én goed voor het milieu.  Ook zakelijk autodelen zit in de lift en dat is niet zo gek. Er zijn een tal van mogelijkheden voor het zakelijk autodelen.

 

Ook bij de zakelijke deelauto past de trend van bezit naar gebruik. Hoe beter het gebruik en hoe hoger de bezettingsgraad van zakelijke auto’s, des te lager de gebruikerskosten. Slimme voertuigdeel- en beheertechniek zorgen ervoor dat de rompslomp van bedrijven weggenomen worden en de kosten van mobiliteit omlaag kunnen. Hierdoor zal een verschuiving van bezit naar gebruik bij zakelijke mobiliteit steeds meer zichtbaar worden. Daarbij ligt de keus vaker op zuinige en elektrische auto’s.

Als verantwoordelijke voor het fleetmanagement (ofwel wagenparkbeheer) wilt u dat uw wagenpark zo efficiënt mogelijk ingezet wordt. Auto’s die onnodig stilstaan kunnen een enorme kostenpost vormen. Voor auto’s waarmee onverantwoordelijk omgesprongen wordt geldt hetzelfde. Het idee van Vecore is om mee te denken hoe een fleetmanager het wagenpark zo slim mogelijk kan inzetten. Dit doen we door bestaande auto’s deelbaar te maken en zo kosten te besparen en duurzaam te zijn.

Er zijn een tal van mogelijkheden voor zakelijk autodelen. Zo is het mogelijk dat collega’s onderling auto’s delen. Zo kan iemand voor een zakelijke rit gebruik maken van de auto van een collega die ermee van huis naar werk rijdt. Ook kunnen deelauto’s worden ingezet op bedrijventerreinen en kantorenparken. Het is zelfs mogelijk een complete vloot te delen door middel van onze voertuigdeel- en beheertechniek. De meest bekende opties voor zakelijk autodelen zijn:

  1. Auto’s van de zaak of leaseauto’s worden tussen collega’s gedeeld voor zakelijk gebruik;
  2. Auto’s worden gedeeld met andere werkgevers;
  3. Werknemers verhuren hun leaseauto aan andere particulieren, via carsharing platforms;
  4. Werkgevers hebben een of meer poolauto’s voor zakelijke ritten. Soms kunnen werknemers de poolauto huren voor privégebruik in de avonden en weekenden.

 

Goedkoop alternatief voor de werknemer

Voor werknemers die incidenteel een autorit maken kan een zakelijke deelauto een uitkomst zijn. Leasen is duur en er kleven nadelen aan de inzet van privéauto’s voor zakelijke ritten. De kosten kunnen flink oplopen door bijvoorbeeld de kilometervergoedingen. Werkgevers die een schone vloot willen, kunnen één of meer (elektrische) deelauto’s aanbieden en het gebruik van de privéauto voor zakelijke ritten hierdoor ontzeggen. Met zakelijke deelauto’s bespaar je veel gedoe, zoals declaraties van medewerkers. Zakelijke dienstverleners bieden bovendien concepten aan die werkgevers ontzorgen op het vlak van aanschaf, beheer, onderhoud, rittenadministratie, fiscale aspecten, enzovoort. Werkgevers kunnen op die manier een betrouwbare en flexibele dienst aanbieden aan hun personeel. Wel de lusten, niet de lasten.

 

Duurzaam wagenparkbeheer

Met het efficiënter en flexibeler inzetten van uw vloot, verkleint u de ecologische voetafdruk van uw bedrijf. Een belangrijke beweegreden om eens kritisch te kijken naar uw fleetmanagement, in een tijd waarin het klimaat ernstig bedreigd wordt door onze CO2-uitstoot. Namelijk minder auto’s, zorgt voor minder stilstand.

Voor de productie van een auto zijn immers de nodige schadelijke grondstoffen nodig. De fabrieken waarin de auto’s gefabriceerd worden stoten eveneens veel CO2 uit. Daarmee zijn we er nog niet. Een nieuwe auto moet, bijvoorbeeld vanuit Azië, naar het land van gebruik getransporteerd worden via vervuilende vervoersmiddelen. En is een auto na jaren afgeschreven voor gebruik? Dan gaat ook met de sloop ervan de nodige koolstofdioxide de lucht in.

Met efficiënt fleetmanagement besparen we de ozonlaag niet alleen doordat er minder auto’s rondrijden. Door het gebruik van de auto’s die we wél inzetten te monitoren en gebruikers aan te spreken op hun rijgedrag kan daarnaast brandstof bespaard worden. Dat leidt eveneens tot minder uitstoot, hetgeen het klimaat ten goede komt.

In de markt zien we per organisatie een andere vraag. De ene organisatie wil de bestaande leaseauto’s houden maar voor werknemers die zakelijk reizen en kilometers declareren een zakelijke deelauto inzetten. Een andere organisatie wil helemaal geen leaseauto’s meer, maar een complete mobiliteitsoplossing waar de deelauto onderdeel van uit maakt.

 

Platform en Smartbox

Met de innovatieve Vecore-fleetmanagementsoftware en de Smartbox heeft u de techniek in handen die het mogelijk maakt om uw wagenpark efficiënter en flexibeler te maken. Hierdoor kunt u uw wagenpark flink inperken, doordat er van de auto’s die overblijven vaker gebruikgemaakt wordt. Bovendien biedt het systeem stuurinformatie zoals eco-score, rijgedrag-analyse, GPS-tracking en een slimme planningsmodule waarmee het wagenpark optimaal gemanaged en benut wordt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf om te besparen op uw vlootbeheer? Neemt u dan contact op met Vecore, dan kunnen we een demo inplannen. U kunt ons bellen op 088 575 05 00, mailen op sales@vecore.nl of uw telefoonnummer achterlaten in het veld onderaan de pagina. Dan wordt u gebeld door één van de experts van Vecore: de innovatieve kracht achter uw efficiënte fleetmanagement.

Aanmelden voor de nieuwsbrief?

  • Benieuwd hoe uw mobiliteit slimmer, goedkoper en flexibeler kan? Laat hier uw gegevens achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact op!