Waar ben je naar opzoek?

Generic filters
Exact matches only

Hoe is carsharing ontstaan?

 

 

 

Hoe is carsharing ontstaan?

 

Het is jou misschien ook wel opgevallen… Carsharing is de laatste vijf jaar flink terrein aan het winnen 🚗

Ook bedrijven spelen hier steeds meer op in. Je ziet namelijk dat werkgevers steeds vaker poolauto’s ter beschikking stellen aan hun werknemers. Zo hoeft iemand geen auto in zijn/haar bezit te hebben maar kan hier wel gebruik van maken.

Maar hoe is carsharing eigenlijk ontstaan?

Misschien wel een van de belangrijkste redenen is het groeiende maatschappelijke besef dat we onze CO2-uitstoot flink moeten verminderen.

Maar ook onze houding naar het bezitten van een (lease)auto is veranderd. Vroeger stond een auto voor de deur voor welvaart en vrijheid. Dit is tegenwoordig steeds minder het geval. Vooral de jongeren generaties zien een auto vaak als een handig middel om van A naar B te komen, in plaats van een statussymbool.

Last but not least, tegenwoordig is een auto in een grote stad of woonwijk voor velen onhandig of niet te betalen. De hoge woonlasten en parkeerkosten maken een auto in een grote peperduur. En laten we de ellendig lange zoektochten naar een parkeerplek ook zeker niet vergeten.

Mede hierdoor ontstond carsharing: alleen een (pool)auto gebruiken wanneer jij deze Ă©cht nodig hebt!

Wat vind jij van carsharing?

Neem contact op!

  • Benieuwd hoe uw mobiliteit slimmer, goedkoper en flexibeler kan? Laat hier uw gegevens achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact op!